localimg1

MUSEA

Leiden is een spectaculaire historische stad met vele interessante en beroemde musea. Drie van de Nederlandse nationale museums zijn in Leiden. Het Rijksmuseum van Oudheden, Volkenkunde en het Boerhaave museum. Verder is er nog Naturalis, een van de grootste historische musea in de wereld, de Lakenhal en natuurlijk Corpus.

localimg1

STEDELIJK MOLENMUSEUM DE VALK

Molen de valk is een stellingkorenmolen uit 1743 en telt 7 verdiepingen die allemaal open zijn voor publiek.

Openingstijden zijn:

  • Dinsdag – zaterdag 10.00 – 17.00
  • Zon- en feestdagen 13.00 – 17.00

localimg1

HORTUS BOTANICUS

De Hortus Botanicus is een intrigerende plantentuin met verscheidene plantensoorten afkomstig uit de gehele wereld. De Hortus Leiden behoort toe aan de Universiteit Leiden. De tuinen van de Hortus Botanicus Leiden zijn in de loop der jaren steeds verder uitgebreid en verdiept. Dat de Hortus Leiden een lange geschiedenis kent kunt u zien aan de huidige voortuin welke uit 1590 stamt. In de voortuin van de Hortus Botanicus Leiden treft u een keur aan Cycaspalmen en vleesetende planten aan.

localimg1

WINKELS

Leiden heeft mooie winkelstraten met een grote verscheidenheid aan winkels en vele straatjes en steegjes met diversen restaurants, café’s, ijswinkels, souveniers enz . De winkels zijn ma t/m za open en de grote winkels ook op zondag.

localimg1

DE MARKT

De Leidse markt heeft een verscheidenheid aan kleding, specerijen, groente en fruit, vis, en bloemen.

  • Leiden Centrum – woensdag en zaterdag 09.00 – 17.00
  • Leiden Merenwijk – vrijdag 11.00 – 17.00
  • Leiden Stevenshof – donderdag 10.00 – 16.00
  • Leiden Zuidwest – donderdag 09.00 – 13.00

localimg1

PIETERSKERK

De opnieuw gerestaureerde Pieterskerk in Leiden is een ongelooflijk gebouw met een fascinerende historie. Het is een van de oudste en grootste monumenten van de stad.
Het is een museum en een monument met vele kunstschatten en memorials voor degene die de kerk gebouwd hebben. Het is een historische ontmoetingsplek voor evenementen die u en uw gasten altijd zullen blijven herinneren.